IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай продължава да трупа преднина в надпреварата при електромобилите

Навлизането на Tesla на китайския пазар предизвика нова вълна от инвестиции в местната верига на доставки, свързана с компонентите за този сегмент

14:32 | 31.10.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Benjamin Girette/Bloomberg</em></p>

Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg

Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Трета причина е, че в електромобилната епоха няма да има коли на старо, по очевидни причини. Старата кола със скапана батерия просто е негодна за употреба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Мечтите, че батериите, а оттам и електрическите автомобили щели да поевтинеят, са крайно наивни по две очевидни причини: 1. Суровините поскъпват и тепърва здравата ще поскъпват, защото ще станат и дефицитни.2. Сега електричките са по-евтини, защото опитват да конкурират нормалните коли, но ако с политическа репресия производството на ДВГ бъде спряно, цените на електричките ще се изстреля, защото производителите им ще искат и да печелят, а и загуби не може да се трупат вечно.Ако електромобилите бъдат наложени със сила, очаквам 80-100% ръст в цената им до 30-а година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
Императорът
преди 3 години
Инвесторът, няма смисъл да пишете постоянно за съотношението Р/Е, защото "инвеститорите" в електрически трошки масово НЕ знаят какво е това. Те отчети не четат, нито биха ги разбрали. Кой грамотен човек би инвестирал в губещ бизнес?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
be_google
преди 3 години
Tesla, където оценката надхвърля печалбата цели 1045 пъти. ......цитат!хахаххахааххааааааааааааааааааааааааааххахаххахахахаххааахаха блажени верующите у америка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още